Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek ( tört )

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Kérlek valaki segítsen ( előre is köszönöm )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
9/8+21/10+2
9/8X10/21+2
(9*10)/(8*21)+2 (tört alakban felírni)
90/168+2
15/28+2
15/28+56/28
71/28

(végig minden tört alakban a / jel helyett)
1

3/5/6+3/4
3/5 / 6/1+3/4
3/5*1/6+3/4
3/30+3/4
6/60+45/60
51/60=17/20
0

8/27*9/4-5/6:3/8=
72/108-5/6*8/3=
2/3-40/18=
2/3-20/9=
2/3-20/9=
6/9-20/9=
-14/9
0

(1/2+5/4):7/6=
(2/4+5/4):7/6=
7/4:7/6= 7/4*6/7=42/28=3/2
0

1a négyzeten-3/5:9/5+4/6=1-3/5*5/9+4/6=1-15/45+4/6=1-3/9+4/6=1-1/3+4/6=6/6-2/6+4/6=8/6=4/3
0