Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány könyv van az egyes polcokon, ha összesen 480 db van rajta?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
662
Egy könyvespolc alsó polcán kétszer annyi a felsőn 40 könyvvel kevesebb van mint a középsőn.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x-40=480 / +40
4x=520 / :4
x=130
Felső polc: 130-40=90 db könyv
Középső polc: 130 db könyv
Alsó polc: 2*130= 260 db könyv

260+130+90=480
0