Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
776
Egy téglalap kerülete 30 cm. Az egyik oldala 6 cm hosszú.
Mekkora a téglalap másik oldala?
Az első háromszög oldalai 2 cm, 3 cm és 4 cm hosszúak. A második háromszög oldalai 2 cm, 3 cm és 5 cm hosszúak. A harmadik háromszög oldalai 2 cm, 3 cm és 6 cm hosszúak. Melyikben nem teljesül a háromszög - egyenlőtlenség?
Mekkora a háromszög harmadik belső szöge, ha két belső szöge 60°, 70°?
Egy paralelogramma egyik szöge 40°. Mekkora a többi szöge?
Számítsd ki annak a paralelogrammának a területét, melynek egyik oldala 5 cm, hozzá tartozó magassága 4 cm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
ββAz első: K=30cm
a=6cm
2a=12cm
2b=30cm-12cm=18cm
b=18cm/2=9cm

A második:
az elsőben teljesül
a másodikban is
a harmadikban nem

Harmadik:
180°-(50°+60°)=50°

Negyedik:
α=γ=40°
β=δ=140°

Az utolsót nem igazán értem...
1