Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
számoljátok ki a következő síkidomok kerületét és területét

négyzet (a = 5 cm), téglalap (a = 6 cm, b = 8 cm), kör (r = 7 cm)!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Négyzet:

T = `a^2` = `5^2` = 25 `cm^2`

K = 4a = `4*5` = 20 cm

Téglalap:

T = `a*b` = `6*8` = 48 `cm^2`

K = `2*(a+b)` = `2*(6+8)` = 28 cm

Kör:

T = `r^2*pi` = `7^2*3.14` = 153,94 `cm^2`

K = `2*r*pi` = `2*7*3.14` = 43,98 cm
0