Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi feladat2

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

Két téglatest térfogata: (`cm^3`ben)

`V_1` = `3.8*2.5*0.5` = 4,75 `cm^3`

`V_2` = `3.8*0.7*0.5` = 1,33 `cm^3`

V = `V_1` + `V_2` = 6,08 `cm^3`

m = `rho*V` = `8.52*6.08` = 51,8016 g

b,

Az U alak "szára":

`2*V_1` = `2*3.8*1.0*0.5` = 3.8 `cm^3`

Az U alak alja:

`V_2` = `(2.8-2*0.5)*3.8*0.5` = 3.42 `cm^3`

V = `V_1` + `V_2` = 3,8 + 3,42 = 7,22 `cm^3`

m = `rho*V` = `8.52*7.22` = 61,5144 g
1