Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4.feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
4. Egy egyenlő szárú háromszög szárának és alapjának különbsége 12 cm, csúcsszöge 24°-os. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Alap fele `x/2`

csúcsszög fele 12° (megfelezünk mindent, mert így csinálunk derékszögű háromszöget).

szára 12-x cm

sin 12° = `(x/2)/(12-x)` = 0,21

megoldod x-re:

x = 3,54 cm az alap hossza

12-x = 8,46 cm a szár hossza
1