Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2.feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
301
2. Mi a maximális értéke a
√(-3x^2+6x+45) kifejezésnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a gyökjel alatti kifejezést egyszerűsítsük, alakítsuk teljes négyzetté

= `root()(-3(x^2-2x-15))` = `root()(-3(x-1)^2+48)`

A kifejezésnek ott van maximuma, ahol a négyzetes tag a legkisebb (x=1-nél); `root()(48)` = `2*root()(3)` = 6,92
1