Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
491
Mennyi az esélye annak, hogy az ötjegyű számok közül olyat választunk amelynek minden számjegye páratlan?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
P= 5 osztás 1=0,155 kerekítés 16%esély van rá
0

Összes ötjegyű szám: 9·10·10·10·10 = 90 000 db.
Öt db. páratlan számjegy van, így 5·5·5·5·5 = 3 125 db. páratlan ötjegyű.
Így 3125 : 90000 = 0,03472222222 = 3,4722222 % a valószínűség, hogy olyan ötjegyű számot választunk, amelynek minden számjegye páratlan.
Módosítva: 6 éve
-1