Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki eltudná magyarázni, hogy hogy kell?

Főoldal » Középiskola » Matematika
716
Egy háromszög 7 cm, a hozzá tartozó magasság 6 cm. Ennek a magasságnak a felezőpontján
át húzzunk a 6 cm-es oldallal egy párhuzamost! Számítsd ki a keletkezett síkidomok
területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti háromszög területe = `(a m)/2= (6 . 7)/2 = 21`

A párhuzamos egyenes által levágott kisebb háromszöhg hasonló a nagyhoz. Hasonlóság aránya= 0,5

A területekre az arány ennek a négyzete = 0,25

Vagyis a kicsi háromszög területe = `0,25 . 21 = 21/4`
A másik területe = 21-kicsi területe =...

0