Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Madách: ember tragédiája?

197
Madách műve alapján írj egy fontomszínt. Képzeld el hogy Ádám történelmi álomutazása során eljut korunkba is. 2 oldalas fogalmazásodba térj ki arra, Ádám milyen világot tapasztalna maga körül, hol játszódna a szín, ki lenne Ádám, ki Éva, és Lucifer, vajon milyen eszméért lelkesedne Ádám, miben csalódna?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

1
Ádám: milliomos
Éva: felszolgáló/pultos
Lucifer: törzsvendég

Tézis: egyenlőség

Ádám belép egy pubba Luciferrel. Amikor kikérnek fejenként egy italt, a pultos asszony elragadtatja. Viszont nem sok ruha fedi a testét. Mikor elfordul, megkérdezi Lucifert, hogy lehetséges ez. Lucifer azt feleli, fogadja el, itt minden nő így öltözködik, nézzen csak körbe. Ezzel csábítják el a férfiakat. Amikor körültekintett, nem csak hogy majd' mindannyian csupaszak voltak, de az a kevéske anyag, ami testüket fedte, ugyanúgy nézett ki. Lucifer azt a magyarázatot adta, hogy komolyan veszik az egyenlőség elvét, miszerint mindenkinek ugyanannyi, és ugyanolyanja van mindenből.
Hogy rövidre zárjam a sztorit: Ádám feltűnő lesz, mivel ő másmilyen ruhát visel. Mikor kiutálják, utolsó reményében elmondja, hogy hihetetlenül gazdag. Ez még nagyobb felháborodást kelt; megverik. Itt nem elfogadott, ha valakinek több, vagy kevesebb van.
Ádám tovább akart menni egy szebb világba.
0