Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
498
1.Egy háromszög külső szöge kétszer akkora, mint a hozzá tartozó belső szög. Másik két belső szögének
aránya 1:5. Mekkorák a háromszög belső szögei?
2.12 ember moziba megy. 25 és 30 Ft-os jegyeket váltanak összesen 320 Ft-ért. Hány db 25 Ft-os és hány
db 30 Ft-os jegyet váltanak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`2*alpha` = `alpha`'

`alpha` + `alpha`' = `3*alpha` = 180°

`alpha` = 60°

`beta` + `gamma` = 180-60 = 120°

`beta` = `5*gamma`

`beta` + `gamma` = `6*gamma` = 120°

`gamma` = `120/6` = 20°

`beta` = `5*gamma` = `5*20` = 100°


2,

vettek x db 25 Ft-os jegyet és (12-x) db 30 Ft-os jegyet.

`x*25` + `(12-x)*30` = 320

360 - 5x = 320

5x = 40

x = 8

8 db 25 Ft-os jegyet vettet (az `8*25` = 200 Ft) és (12-8=) 4 db 30 Ft-os jegyet (az `4*30` = 120 Ft). Ez összesen 200+120 = 320 Ft.
0