Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
523
Mekkora a sokszögek belső szögeinek nagysága?
1. A háromszög egyik belső szöge 28°, a másik belső szöge fele akkora, mint a mellette lévő kölső szög.
2. A trapéz két belső szöge 63° és 100°.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 120°; 32°
2. 80°; 117°


360:3=120°
360-(120+28)=32°

Egy száron lévő belső szögek összege 180.
100+63≠180
180-100=80°
180-63=117°
0