Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy ház esőcsatornája félhenger alakú . Mennyi bádog kellett a 3,6 m hosszú csatorna elkészítéséhez , ha átmérője 15 cm .

Főoldal » Általános iskola » Matematika
576
Egy ház esőcsatornája félhenger alakú . Mennyi bádog kellett a 3,6 m hosszú csatorna elkészítéséhez , ha átmérője 15 cm .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger palástja kell csak, mert nincs vége.
r=7,5
a=3,6m=360cm
Ap=2*r*π*a=2*7,5*3,14*360=16956 cm²
Ennek csak a fele kell, mert félhenger:
16956:2=8478 cm²
8478 cm² bádog kellett.
0