Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok (Matek)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
655
Egy gépkocsi 6 liter üzemanyaggal 100 km-t tesz meg.Hány litert fogyaszt 350 km-en?

Ugyanez a gépkocsi hány kilométeren fogyaszt 15 liter benzint?


Szerkessz a füzetedbe egy háromszöget, ha a= 6 cm, c= 7,5 cm és az a oldalhoz tartozó magasság 4,5 cm. Számítsd ki a háromszög területét! Milyen háromszöget kaptál?

Egy paralelogramma szemközti szögei 60°-osak, átlói merőlegesek egymásra. Mekkorák a többi szögei? Mit tudsz az oldalairól?

Köszönöm az eddigi válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.f 21 litert fogyaszt,mert 6 liter 100km-en annak a fele 3 liter 50km-en és 6*3=18+3=21
3

1, feladat megoldása:
21 litert fogyaszt 350 km-en.
Ugyanez a gépkocsi 250 kilométeren fogyaszt 15 liter benzint.
0

A 2. feladat a csatolt képen van, a 3. feladat pedig itt:
https://www.geogebra.org/m/a5cmwzaj
Szerintem tudsz te ezekre válaszolni, ha jól megnézed az ábrákat!
1