Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Valaki segítsen sürgős !!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
BC= (3-9)²+(8-0)² = 100 =10=a
AC= (3-(-3))²+(8-5)² = 45 =b
c=13 meg volt adva
Kerület= 10+ 45 +13=23+ 45 =29,71
Koszinusztétellel kiszámold a gamma szöget (c oldalra felírva):
13²=10²+( 45 )²-2·10· 45 ·cos(γ)
cos(γ)=-0,1789 amiből γ=100,3⁰
Terület= a·b·sin(γ)/2=10· 45 ·sin(100,3)/2=33
Szinusztétel: a/c=sin(α)/sin(γ)
10/13=sin(α)/sin(100,3)
sin(α)=0,7568
α=49,19⁰
A β szöget ki tudod innen számolni ...
Módosítva: 6 éve
0