Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S KÉMIAA!!! Csatoltam képeket.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
374
Csatoltam képeket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
S.O.S KÉMIAAA!! Csatoltam képeket!
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

vegyület: `CaCl_2`; `H_2O`; `MgO`

elem: `H_2`

molekulákból áll: `H_2O`; `H_2`

ionokból épül fel: `MgO` ; `CaCl_2`

2, Az atomok az elemek legkisebb olyan egységei, amelyek még az adott elem kémiai tulajdonságait mutatják.

3,

Különbség: Az elemmolekulák azonos atomokból épülnek fel, a vegyületmolekulák különbözőkből.

Hasonlóság: A molekulában az atomok kovalens kötéssel kapcsolódnak össze.

8,

Lakmusz piros

`H_3O^+`-ion (oxóniumion vagy hidrogénion)

Példa: HCl oldata

milyen kémhatású...

`H_3O^+` = `OH^-` : semleges

fenolftalein piros: lúgos


8,

hidrogénion: `H^+`

ammóniumion: `NH_4^`

A hidroxidion egyszeres negatív töltésű: `OH^-`

protonszám: 9 db

elektronszám: 10 db

töltése: negatív

Példa: NaOH-oldat

9,

`Ca(OH)_2` + 2 `NH_4Cl` = `CaCl_2` + 2 `NH_3` + 2 `H_2O`

színtelen, szúrós szagú

levegőnél kisebb sűrűségű

vízben jól oldódik

szintézise:

`N_2` + 3 `H_2` `Leftrightarrow` 2 `NH_3`

10,

2 `Na` + `Cl_2` = 2 `NaCl

nátriumionokból és kloridionokból épül fel

2 mol klór 4 mol nátriummal egyesül.
0