Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1039
Egy lovaskocsi egyik kerekének az átmérője 88 cm. Hány fordulatot tesz ez a kerék egy 2,5 km hosszú úton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d = 88cm

Egy fordulattal egy teljes kör kerületét teszi meg.
K = 2rπ = dπ = 88π = 276,46cm

út = 2,5 km =250 000cm

fordulatszám = 2500000/276,46 = 904,29 fordulat.

Azaz 904 egész fordulatot és még egy 'kicsit" :)
0