Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
342
Ha 2,44 g-nyi BaCl₂*xH₂O-ból vizet távolítunk el ,a tömege 0,36 g-mal csökken. Határozd meg az x-et a képletből.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(BaCl_2)` = 208 `g/(mol)`

`M_(BaCl_2*xH_2O)` = 208+18x `g/(mol)`

208 + 18x g kristályos bárium-klorid hevítésekor 18x g víz távozik el.

ugyanakkor

2,44 g kristályos bárium-kloridból 0,36 g víz távozik el.

`(208+18x)/2.44` = `(18x)/0.36`

Ezt az egyenletet kell megoldanunk.

Ha megy a matek, akkor sikerülni fog ;)

x = 2

0