Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek tudnátok segíteni ezekben? Fontos lenne, köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
694
5.Három ember osztozott 15000 Ft-on. Az első kapta a pénz egyötöd részét, a második a pénz 50%-át. Hány forintot kapott az első ember?

6.Hány forintot kapott a második ember?

7.A pénz mekkora részét kapta a harmadik ember?

8.A pénz hány százalékát kapta a harmadik ember?

9.Milyen arányban osztoztak a pénzen?

10.Írd fel algebrai kifejezéssel azt a számot, amely az u szám 4-szerese!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5)
x=15000/5=3000 Ft
6)
y=15000·0,5=7500 Ft
7)
z=15000-3000-7500=4500 Ft
8)
p=4500·100/15000=30%
9)
x:y:z=2:5:3
10)
q=4·u
1