Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek -SOS-

Főoldal » Általános iskola » Matematika
676
1. A prímtényezős felbontás segítségével határozd meg a 60 -nak és a 72-nek a legnagyobb közös osztóját és a legkisebb közös többszörösét!

2. Menni a 200 kg 17%-a?

3. Határozd meg azt a számot, amelynek 55 %-a 17,6 !

4. A 200 l-nek hány százaléka a 250 l ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
60=2²×3×5
72=2³×3²
Legnagyobb közös osztó: 2²×3=12
Legkisebb közös többszörös: 2³×3²×5=360

2. feladat
200×(17/100)=34

3. feladat
55%=17,6
1%=0,32
100%=32 ez a szám

4. feladat
200×(x/100)=250
x/100=1,25
x=125 %-a









1