Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
382

Tanárom moodlebe felrakta a matekot, de ez nekem nagyon nem megy..

Egyenes egyenlete- számonkérés

Adott a 3x+5y=45 egyenletű egyenes.
Olvass le egy normál vektort, és ebből adj meg egy irány vektort az egyeneshez!
Határozd meg, hol metszi az egyenes a koordináta tengelyeket!
Döntsd el, hogy a P (6,5; 5,1) koordinátájú pont pontja-e az egyenesnek?

Írd fel a következő két ponton átmenő egyenes egyenletét: (2,6;4,6), (-2;5)!

Adott két egyenes az egyenletével, e, illetve f:
Számítsd ki melyik pontban metszi egymást a két egyenes:
e→4x-5y=-13
f→3x+7y=1
Add meg a meghatározott metszéspont és az (9;12) pont által meghatározott szakasz felező pontjának koordinátáját!

Adott egy háromszög csúcsainak koordinátáival. A(-4;-2), B(10;2) valamint C(4;8).
Írd fel a B csúcsból kiinduló magasság egyenletét!
Hol metszi ez a magasság az X tengelyt?
Add meg két oldal oldalfelező merőlegesének egyenletét, és határozd meg ezek metszéspontját!
Milyen nevezetes pontja a háromszögnek az előzőekben meghatározott metszéspont?

A háromszög középvonala, két oldal felező pontját összekötő egyenes. Válaszd ki az egyik középvonalat és írd fel az egyenletét!





Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0