Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen előre a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Egy mértani sorozat első tagja 8, hányadosa 2. Mekkora a tizedik tag és az első tíz tag összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 8

q = 2

`a_(10)` = `a_1*q^9` = `8*2^9` = 4096

`S_(10)` = `a_1*(q^n-1)/(q-1)` = `8*(2^10-1)/(2-1)` = 8184

0