Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma éjfélig kéne és otletem nincs

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Egy bank 10%-os kamatot ad évente. Mennyi pénzt tegyünk be, hogy 3 év letelte után 2662000 forintunk legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`x*1.1^3` = 2662000

x = `2662000/(1.1^3)` = 2.000.000

kétmillió forintot kell betenni.
0