Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasabok es hengerek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
424
1: szamitsd ki a kocja felszinet, ha ele 6cm?
2:szamitsd ki a negyzet alapu egyenes hasab felszinet, ha alapele 5,1cm, magassaga 0,6dm
3: szamitsd ku a teglatest felszinet,ha alapelei:32cm;14,6cm,magassaga 25 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a = 6 cm

A = `6*a^2` = `6*6^2` = 216 `cm^2`

V= `a^3` = `6^3` = 216 `cm^3`

2,

a = 5,1 cm

b = 0,6 dm = 6 cm

A = `2*a^2` + `4*a*b` = `2*5.1^2` + `4*5.1*6` = 52,02 + 122,4 = 174,42 `cm^2`

3,

a = 32 cm

b = 14,6 cm

c = 25 cm

A = `2*(a*b+a*c+b*c)` = `2*(32*14.6+32*25+14.6*25)` = `2*(467.2+800+365)` = 3264,4 `cm^2`
0