Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta rendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
821
Adott négy pont a koordináta rendszerben: A(-2:5), B(1:3), C(-1:1), D(-6:3).
Hány olyan pont van az ABCD négyszög belsejében, melynek mindkét koordinátája egész szám?
Melyik az elsőfokú függvény, melynek grafikus képe illeszkedik az A és D pontokra?
f: x ->______
Számítsd ki, hány területegység az ABCD négyszög területe.
Valaki segítene ha nem túl nagy kérés? Előre is köszönöm ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

12 pontot számoltam meg.

Az A és D pontokat behelyettesítjük az egyenes egyenletbe:

3 = `-6*m` + b

5 = `-2*m` + b

kivonjuk

2 = 4m

m = `1/2`

visszahelyettesítünk

5 = `-2*1/2` + b

b = 6

Az illeszkedő egyenes egyenlete:

y = `1/2*x` + 6

A terület: A két háromszög területe:

T = `2*(7*2)/2` = 14
0

Egy érdekes megoldás a terület kiszámításához:
https://www.geogebra.org/m/bv2qjzk7
Módosítva: 6 éve
0