Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi ládát lehet megtölteni egy köbméter földdel?

Főoldal » Középiskola » Matematika
689
egy csonka gúla alaku láda méretei:
t:32 cm
T:52 cm
m:65 cm
mennyi a láda térfogata?
van 1 köbméter földem ahhoz hány láda kell hogy a föld elfogyjon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csonkagúla térfogata:
V= m(T+ Tt +t) /3
V= 65(52+ 52*32 +32) /3
V= 65(84+ 1664 ) /3
V=(5460+65 1664 ) /3
V = 2703,83cm³

1m³ = 1 000dm³ = 1 000 000cm³

Azaz
1000000/2703,83 = 369,84 --> 370 db láda kell.
0