Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fejtörő

Főoldal » Általános iskola » Matematika
639
Négy mókus összesen 2001 mogyorót gyűjtött télire, mindegyikük 100-nál többet. A legidősebb
mókus több mogyorót gyűjtött, mint bármelyik másik. A második és harmadik legidősebb együtt
1266 mogyorót gyűjtött. Hány mogyorót gyűjtött télire a négy mókus külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. mókus: x db mogyorót gyűjtött
2. mókus: y db mogyorót gyűjtött
3. mókus: z db mogyorót gyűjtött
4. mókus: v db mogyorót gyűjtött
x>100; y>100; z>100 és v>100

x+y+z+v=2001
második és harmadik legidősebb együtt 1266 mogyorót gyűjtött: y+z=1266
ezért x+1266+v=2001
x+v=735
y+z=1266
tételezzük fel, hogy y=z ekkor y=z=633 és mivel v minimum 101 ezért az x legfeljebb 634
Így a mókusok 634; 633; 633; 101 db mogyit gyűjtöttek.
0