Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái...

Főoldal » Középiskola » Matematika
794
Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái A( -3 ; 0 ), B( 5 ; 0 ), C( 3 ; 6 ). Számítsd ki a háromszög köré írható kör középpontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, háromszög, koordináta, középpont, csúcspont, írható
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög körülírt körének középpontja a háromszög oldalfelező merőlegeseinek metszéspontja.

Az AB oldal felezőpontja: F(1;0) így az oldalfelező merőleges egyenlete: x=1.
Az AC oldal felezőpontja: E(0;3), így az egyenlete: 6x+6y=18 azaz x+y=3
Ezen két egyenes metszéspontja K(1;2) ez a válasz a kérdésedre.
A kör sugara a KB szakasz hossza ami  20 
2