Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg annak az egyenesnek az egyenletét...

Főoldal » Középiskola » Matematika
614
Határozd meg annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P( 6 ; -1 ) ponton és merőleges az e: x-3y=7 egyensre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, egyenes, merőleges, ponton, átmegy
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes meredeksége:

x-3y=7

y = `1/3*x` - `7/3`

m = `1/3`

A rá merőleges egyenes meredeksége: -3.

Behelyettesítjük az egyenes egyenletébe az adott pontot.

-1 = `-3*6` + b

b = 17

A keresett egyenes egyenlete:

y = -3x + 17
1