Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika4

Főoldal » Középiskola » Fizika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `k*(Q_1*Q_2)/r^2`

Ha `Q_1` = `Q_2`, akkor

`Q` = `root()((F*r^2)/k)` = `root()((90*0.2^2)/(9*10^9)` = `2*10^(-5)` C nagyságú töltések.

Ha ellentétes előjelűek, akkor vonzzák egymást, ha azonos, akkor taszítják.
0