Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika3

Főoldal » Középiskola » Fizika
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

m = 500 g = 0,5 kg

I. A jeget először fel kell melegíteni az olvadáspontjára:

`DeltaT` = 10 °C

`Q_1` = `c_j*m*DeltaT` = `2000*0.5*10` = 10000 J

II. A jeget megolvasztjuk:

`Q_2` = `L_o*m` = `335000*0.5` = 167500 J

Q = `Q_1` + `Q_2` = 177500 J = 177,5 kJ
0