Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika2

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V = állandó

`T_1` = 27 °C = 300 K

`p_1` = 100000 Pa

`T_2` = 57 °C = 330 K

`p_2` = ?

`p_1/T_1` = `p_2/T_2`

`p_2` = `(p_1*T_2)/T_1` = `(100000*330)/300` = 110000 Pa = 1,1 bar
0