Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fejtörő

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Seregélyek repülnek az udvarunk felett, majd letelepednek a fákra. Amikor mindegyik fára 1 seregély ül, 1 nem jut fa. Amikor pedig kettesével ülnek a fákra, 1 fa üresen marad. Hány seregély repült az udvarunkba, és hány fánk van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a fa legyen x
x+1=2x-1
-x+1=-1
-x=-2
x=2 fánk van
0

Nagyon szépen köszönöm!
0