Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Segítenétek? Fontos lenne nagyon! Nagyon megköszönném.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


Az átmérő hossza:

d = `root()((4-6)^2+(-8-6)^2)` = `root()(200)`

a sugár tehát: r = `d/2` = `root()(200)/2` = `root()(50)`

A kör középpontja:

`x_O` = `(x_A+x_B)/2` = `(6+4)/2` = 5

`y_O` = `(y_A+y_B)/2` = `(-8+6)/2` = -1

O(5;-1)

A kör egyenlete:

`(x-5)^2` + `(y+1)^2` = 50
0