Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
690
Valaki segítene?


Ezek a hasonlóságos számítások nem mennek most nekem. :D Értem én,de ezek szerint mégsem. :DD
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, térfogat, felszín, arány, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hogyan aránylanak egymáshoz a test magasságaik:
V₁ = 0,33l
V₂ = 0,75l
V₃ = 0,5l
V₄ = 1l
V₅ = 1,75l
V₆ = 2l
V₇ = 2,5l

Hasonló testek térfogatának aránya a hasonlóság arányának a köbe.
V₁/V₂ = 0,33/0,75 = 11/25 = λ³ ⇒ λ =³ 11/25  a magasságok aránya
V₁/V₃ = 0,33/0,5 = 33/50 = λ³ ⇒ λ =³ 33/50  a magasságok aránya
V₁/V₄ = 0,33/1 = 33/100 = λ³ ⇒ λ =³ 33/100  a magasságok aránya
V₁/V₅ = 0,33/1,75 = 33/175 = λ³ ⇒ λ =³ 33/175  a magasságok aránya
V₁/V₆ = 0,33/2 = 33/200 = λ³ ⇒ λ =³ 33/200  a magasságok aránya
V₁/V₇ = 0,33/2,5 = 33/250 = λ³ ⇒ λ =³ 33/250  a magasságok aránya
...
és így tovabb...ha jól értettem a kérdést. :)
0