Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szimmetrikus trapéz átlóinak kiszámolása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1077
Mekkora a szimmetrikus trapéz átlóinak hossza, ha alapjainak hossza 4m és 6m, szárainak hossza 5m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
m²+1²=5² amiből m= 24 
5²+( 24 )²=x² ahol x az átló
x=7 méter az átló
0