Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA HÁZI MA ESTIG, S.O.S!

Főoldal » Középiskola » Fizika
312
Kérlek segítsetek, ezen múlik az év végi jobb jegyem! Csatoltam a feladatokat. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
én nem tudom,úgy,hogy viszlát jó jegy :(
-1

1,

A 45 m magas utat függőlegesen megteszi

h = `g/2*t^2`

t = `root()((2*h)/g)` = `root()((2*45)/10)` = `root()(9)` = 3 s alatt.

Ennyi ideje van vízszintesen 60 m-t haladni.

v = `s/t` = `60/3` = 20 `m/s` sebességgel kell eldobni.

Dinamika:

Lendületmegmaradás:

`m_1*v_1` + `m_2*v_2` = `(m_1+m_2)*v`

v = `(m_1*v_1+m_2*v_2)/(m_1+m_2)` = `(25*4+12*2)/(25+12)` = 3,35 `m/s`

I = `m*v` = `37000kg*3.35 (m/s)` = 124000 `(kg*m)/s`

MUNKa:

v = 1,5 `m/s`

s = 0,02 m

m = 0,5 kg

A szeg mozgási energiájának változása:

`E_m` = `1/2*m*v^2` = `1/2*0.5*1.5^2` = 0,5625 J

Ez az energia az elvégzett munkát fedezi:

W = `F*s`

F = `W/s` = 0.5625/0.02` = 28,125 N a fékezőerő.
1