Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakció egyenlet, képletek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1582
Reakció egyenletek:
Szénsav + nátrium-hidroxid -> ?
Vas + klór -> ?
Képletek:
Ammónium-nitrát = ?
Vas (III)-oxid =?
Alumínium-oxid =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
2 Fe + 3 Cl2⇒ 2FeCl3
1


Ammónium nitrát: NH4NO3

Alumínium-oxid: Al2O3
1

Szia!

2NaOH+H2CO3=Na2CO3+2H2O

2Fe+3Cl2=2FeCl3

Ammónium-nitrát: NH4NO3
Vas(III)-oxid: Fe2O3
Alumínium-oxid: Al2O3.
1