Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
A bekarikázott feladatot kellene megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²+y²-4x+2y=31
(x-2)²-4+(y+1)²-1=31
(x-2)²+(y+1)²=36
K(2;-1) és r=6
Ha y=0, akkor az x tengelyen lévő metszéspontok koordinátáit kapod meg.
x²+y²-4x+2y=31, azaz x²-4x=31
x²-4x-31=0
P1(2+ 35 ;0)
P2(2- 35 ;0)
Ha x=0, akkor az y tengelyen lévő metszéspontok koordinátáit kapod meg.
x²+y²-4x+2y=31, azaz y²+2y=31, azaz y²+2y-31=0
P3(0;-1+4· 2 )
P4(0;-1-4· 2 )

0