Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
5971
2. Egy háromszög belső szögeinek aránya 2 : 3 : 7. Hány fokos a háromszög legkisebb szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, pls
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x=180:(2+3+7)=15
α=2*15=30°
β=3*15=45°
γ=7*15=105°
Tehát a legkisebb 30°-os.
0