Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1670
3. Egy üdítőital címkéjén az olvasható, hogy egy pohár (250 ml) üdítő elfogyasztásával 12 g cukrot viszünk a szervezetünkbe, és ez a mennyiség az ajánlott napi maximális cukorbevitel 30%-a. Hány gramm az ajánlott napi maximális cukorbevitel?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, pls
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én úgy csináltam,hogy megvan adva,hogy 12g 30%,akkor elosztom a 12:3=4g=10% 4g*10=40g

és 40-nek a 30%-a 10. Remélem érted
0