Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Segítenétek? Nagyon megköszönném, nagyon fontos lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x2+y2-4x+2y=31
x2-4x+4-4+y2+2y+1-1=31
(x-2)2+(y+1)2-5=31
(x-2)2+(y+1)2=36

kör középpontja: C(2;-1)
r=6

x tengelynél (y=0)
(x-2)2+(0+1)2=36
M1= (-3.92; 0); M2(7,92;0)

y tengelynél (x=0)
(0-2)2+(y+1)2=36
M1(0;4,66) M2(0;-6,66)
0