Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 6x - 8 = x +12 5x - 8= 12 5x= 20 x= 4 b) 2x + 1 = x + 11 x + 1 = 11 x = 10 c) 3x - 2 = 2x + 7 x -2 = 7 x= 9 d) 3x + 7 = 3 + 7x 7 = 3+ 4 x 4x = 4 x=1 e) 9x - 4 = 3x + 56 6x - 4 = 56 6x = 60 x = 10 f) 8 x + 13 = 5x + 79 3x +13 = 79 3x = 66 x = 22

g) 4x - 1 = x + 20 h) 2 - 3x = 3x - 4 i) 7x + 3 = 3x + 39
3x - 1 = 20 2 = 6x - 4 4x +3 = 39
3x = 21 6 = 6x 4x = 36
x= 7 x= 1 x = 9
Módosítva: 6 éve
1