Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni kémiából?

Főoldal » Középiskola » Kémia
531
Mennyi a pH-ja, a következő oldatoknak? Az erős sav-bázisoknak a pontos értéket, a gyenge sav-bázisoknak a kisebb-nagyobb mint… értéket kérem.

a. 0,001 mol/dm3 koncentrációjú HBr oldat (erős sav)
b. 0,01 mol/dm3 koncentrációjú KOH oldat (erős bázis)
c. 0,005 mol/dm3 koncentrációjú H2SO4 oldat (erős sav)
d. 0,05 mol/dm3 koncentrációjú Sr(OH)2 oldat (erős bázis)
e. 0,1 mol/dm3 koncentrációjú CH3COOH oldat (gyenge sav)
f. 0, 01 mol/dm3 koncentrációjú NH3 oldat (gyenge bázis)
Erre 7 perc van
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a. 0,001 mol/dm3 koncentrációjú HBr oldat (erős sav) pH = 3

b. 0,01 mol/dm3 koncentrációjú KOH oldat (erős bázis) pH = 12

c. 0,005 mol/dm3 koncentrációjú H2SO4 oldat (erős sav) pH = 2

d. 0,05 mol/dm3 koncentrációjú Sr(OH)2 oldat (erős bázis) pH = 13

e. 0,1 mol/dm3 koncentrációjú CH3COOH oldat (gyenge sav) pH nagyobb, mint 1

f. 0, 01 mol/dm3 koncentrációjú NH3 oldat (gyenge bázis) pH kisebb, mint 12
0