Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Egy háromszög oldalainak a hossza, 6, 10 és 12 cm. Mekkora a háromszög beírt körének sugara? Válaszát számítással indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A területet számolhatjuk kétféle képpen:
egyik a Heron képlet:
ehhez csak az oldalak kellenek

Ter =  s(s-a)(s-b)(s-c) 

ahol s = a kerület fele


Ter = beírt kör sugara szorozva s-sel

ahol s a kerület fele


ebből a sugár számolható
0