Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
Nagyon fontos és sürgős!!!!!
A határidő ma 19:00!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek,a henger felszíne,röpdolgozat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Henger felszíne:
A=2*r²*π+2*r*π*a
Henger térfogata:
V=r²*π*M

M=a=magasság
r=sugár
Ezeket a képleteket kell behelyettesíteni, és megkapod az eredményeket.
1

1.
r=5 cm
a=14 cm
V=5²*3,14*14=1099 cm³
A=2*5²*3,14+2*5*3,14*14=596,6 cm²

2.
r=7 cm
a=3r=21 cm
V=7²*3,14*21=3231,06 cm³
A=2*7²*3,14+2*7*3,14*21=1230,88 cm²

3.
r=5 cm
a=4 cm
V=5²*3,14*4=1648,5 cm³
A=2*5²*3,14+2*5*3,14*4=282,6 cm²

4.
r=7 cm
a=20cm
V=7²*3,14*20=3077,2cm³=3,0772dm³=30,772dl

Szorgalmi
r=2,5 cm
a=5cm
V=2,5²*3,14*5=98,125 cm³
Vkocka=5*5*5=125 cm³
125-98,125=26,875 cm³ a hulladék.

100%=125 /:100
1%=1,25
78,5%=98,125 cm³ (98,125:1,25=21,5%)
Vagy 26,875:1,25=21,5%
21,5% a hulladék.

Ennyit tudok segíteni, persze a pontok miatt, mindenhova kell válasz. A %-ot ha tudod máshogy úgy is jó, nekem ez a legkönnyebb. Ha kérik akkor rajz is, ott viszont ne felejtsd el a betűket ráírni.
Módosítva: 6 éve
2