Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1135
Egy négyzet alapú gúla minden éle 5 cm. Mekkora kocka felszínével egyezik meg a gúla felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TK.175/4
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A gúla felszine : 68.3cm2
A kocka élének hossza: 3.37cm2
1

a gúla felszíne:
Talap+Tpalást
Talap= a*a = 5*5 = 25cm2
tpalást = (a*ma/2)*4
ma= pitagorasz tétel:
2,5*2,5+ma*ma = 5*5
ma= 4,330
tpalást= (5*4,33/2)*4= 43,30

A = Ta+Tp= 25+43,3= 68,3cm2 a gúla felszine

a kocka felszine: 6*a*a, tehát 6*a*a = 68,3 osztnk 6tal
a*a = 11,38 gyök
a = 3,37 cm
3,37 cm élű kocka kell
Módosítva: 9 éve
1