Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számolás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
501
2,5 g mészkő laboratóriumi hevítése során hány g szén- dioxid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`CaCO_3` `rightarrow` `CaO` + `CO_2`

`M_(CaCO_3)` = 100 `g/(mol)`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

100 g mészkő hevítésekor 44 g `CO_2` keletkezik

2,5 g mészkő égetésekor `2.5/100*44` = 1,1 g `CO_2` keletkezik.
0