Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
493
1. Mennyivel nő a környezet belső energiája , ha a kályhában elégetünk 8 kg barnaszenet?
A barnaszén égéshője 15000 Kj/Kg.
2. A vízmelegítővel 5 perc alatt 6300 Kj -lal lehet növelni a víz belső energiáját. mekkora a vízmelegítő teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Q = `m*L` = `8*15000` = 120000 kJ

2. P = `W/t` = `6300/(5*60)` = 21 kW
0