Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
372
Mi a molekulaképlete annak a vegyületnek, amely 40 % C-t, 6,7 % H-t és 53,3 % O-t tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
mólarányok:

C : `40/12` = 3,33

H : `6.7/1` = 6,67

O: `53.3/16` = 3,33

C : H : O = 3,33:6,67:3,33 = 1:2:1

A molekulaképlete tehát `(CH_2O)_n` (sok ilyen van, pl szőlőcukor (`C_6H_(12)O_6`), de a formaldehid is `HCHO`)
0